Бащата на убитата Андреа след срещата с Борисов: Премиерът ми обеща промяна на закона

Законодателната мярка, която ще бъде изпълнена е, ако някой направи престъпление срещу личността – ще понесе своята отговорност. Това  заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев след срещата на премиера Бойко Борисов с бащата на зверски убитата 18-годишна Андреа от село Галиче, съобщи Novini.bg.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че срещата е била изключителна тежка и обвинител №1 у нас ще разпореди проверка на всички лица с две и три присъди. “Не трябва да се повтаря случая с Галиче, защото това е една тежка човешка драма”, каза още Милева.

Асен Руменов, бащата на Андреа, заяви: Много ми е тежко да говоря. Премиерът и главният прокурор обещаха да направят всичко това да не продължава. Иначе животът на много хора ще бъде разбит и унищожен. Това момче, дори не трябва да го наричам така, а този изрод е направил нападение на полицай и е получил пробация, а ако това бе спряно – това нямаше да се случи.

“При престъпленията против личността – убийства, блудства, изнасилвани, нападения и т.н. да няма редукция в закона за непълнолетни. Ще се обърнем към прокуратурата и ще се вземе под внимание дали този извършител разсъждава като възрастен и ще бъде съден като възрастен. Щом разбира какво върши и щом е възрастен – ще бъде съден като такъв. В съдебното и досъдебното производство се извършват много експертизи, които могат да отговорят на въпросите за това как расъждава”, каза още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *