Бащата на удушената Яна се закани на убиеца: Ще го очистя!

“Няма да има живот на свобода за Чеци. Следя делото през цялото време и всички доказателства категорично доказват, че той е убиецът на детето ми. Ако го пуснат, съм дал клетва на гроба на дъщеря ми Яна – ще го очистя!”, отсече Явор Кръстев в студиото на Би Ти Ви.

Такова е настроението на бащата от врачанското село Хърлец, който вече 6 години очаква възмездие за жестокото убийство на дъщеря си Яна Кръстева. Процесът се точи бавно и мъчително, а почерненото семейство страда неутешимо по погубената младост на 28-годишната девойка. В детайли изслушват за агонията, в която е била Яна, докато я убиват.

“Болката е била неописуема и тя е знаела, че умира, но мен ме е нямало там да й помогна”, не спира да се самообвинява Явор Кръстев. Той е частен обвинител срещу спедитора Николай Русинов, подсъдим за жестокото убийство, съобщава “Конкурент”.

Яна е открита в храстите на парка гола и обезобразена от бой в началото на юли 2011 година. Предната вечер била на концерт в Борисовата градина. Празнувала приемането си в Софийския университет – специалност “Психология”. Тръгва си от концерта с Николай Русинов, с когото се познават отдавна. Няколко дни по-късно клошар откри трупа на момичето, покрит с мръсно шалте, а телефоните й са изключени. Апаратите са открити счупени под тялото на Яна, покрити с кръв. Тя е удряна с тях, както и с бутилка от уиски, а ребрата й са направени на сол. Едното й око е избито и излязло от орбитата, лицето размазано. Дрехите на момичето са разкъсани на малки ленти. Патолозите плачат, докато правят експертизата на Яна, заключвайки, че тя е издъхнала в около 30-минутна агония, в пълно съзнание, че я убиват.

Делото вече веднъж стигна до ВКС, а върховните магистрати го върнаха за преразглеждане. Родителите на Яна настояват за доживотна присъда, но към момента най-високото наказание, което Чеци е получил на двете инстанции, е 20 години. След това апелативният съд намали присъдата с година, защото убийството не било извършено по жесток начин.

Трасологична експертиза анализира всички следи по местопрестъплението и дрехите на жертвата, за да се установи как и колко пъти е бита Яна, преди да бъде съборена. Установено е, че убиецът я е удрял многократно по вече кървящите рани на лицето.

Чеци категорично отрича всичко, казано в съда. Неговата версия е, че той е оставил Яна да спи в храстите, след като е правил доброволен секс с нея. Твърденията му са силно разклатени, тъй като бутилката и телефоните на момичето са покрити с негови отпечатъци.

“Охлузванията по тялото показват, че няма как сексът да е бил доброволен. Има наранявания по влагалището, както и биологичен материал от Николай Русинов по корема на жертвата”, коментира адвокатът на семейството Григор Вълков.

Това е последната възможност на почерненото семейство да се противопоставят законово на съда, ако присъдата им се стори лека.

“Нямам опасения, че ще го пуснат на свобода, но най-малко 20 години трябва да получи. Даже може и отгоре”, продължава да чака своето възмездие бащата Явор. А след края на делото смята да потърси възмездие и в Страсбург.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *