Бащата на футболната звезда Д. Бербатов уволнен от общинската фирма по чистота след сигнал в медиите, че не ходи на работа

Бащата на футболната звезда Димитър Барбатов – Иван, е получил едномесечно предизвестие за уволнение от столичното общинско предприятие „Чистота Искър” след разкритието на Lupa.bg, че не ходи на работа, а получава заплата. Заповедта за освобождаването му е с дата 1 октомври.

Иван Бербатов се водеше на ведомост като строителен работник. Таткото на звездата от Благоевград обаче нямал нито един ден трудов стаж в предприятието, но пък получавал месечната си заплата и купони за храна, твърди електронната медия.

Бащата на Бербатов не е единствената „калинка” в „Чистота Искър”. В неговото положение са още няколко човека, твърдят пред Lupa.bg негови колеги и допълват, че е въпрос на време и те да бъдат уволнени.

Плащането на заплати на „несъществуващи” работници е най-малката нередност в предприятието, отговарящо за чистотата на столични квартали. По-голямата е изпаряването на 16 милиона лева, за което кметицата Йорданка Фандъкова била информирана с доклад и го препратила към прокуратурата.

Наред с изчезването на милионите от общинската фирма, машина за 4 500 000 лева също сменила собственика си по странен начин, установили инспектори от Столична община. Одиторите констатирали също, че „Чистота Искър” възлагала поръчки на несъществуващи фирми, съобщават от Lupa.bg.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Сега БГ Кьовеши да ги надупи всички “калинки” и назначилите ги тъпанари да платят с лихвите взетото и да ги вкарат в кауша!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *