HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Баща и син ловци от Белица отърваха по 400 лв. глоба и тригодишна забрана за лов

Двама ловци от Белица отърваха глоби по 400 лв., както и тригодишна забрана за лов, наложени им от Регионалната дирекция по горите, заради ловуване без редовно заверен билет и членска карта.

Васил и Иван Усеви, които са баща и син, обжалваха като неправилни и незаконосъобразни наложените от директора на РДГ- Благоевград наказателни постановления. Магистратите ги отмениха, след като счетоха, че са непълни, липсвала яснота за какво ловците са санкционирани, както и че вмененото им нарушение не е доказано по безспорен начин.

Васил и Иван Усеви са санкционирани, след като при административна проверка в началото на 2016 г. от служители на ЮЗДП било констатирано, че са вписани в разрешително за лов, без да са си заверили ловните билети и членски карти за съответната година. Актовете били връчени на двамата ловци, но отказали да ги подпишат, като заявили, че не са ловували и не са извършили вмененото им нарушение. Това е посочено и в свидетелските показания на председателя на ловната дружинка в Белица Карамфил Джамбазки, който заявил, че на посочената в акта дата лично е върнал двамата и не им е позволил да ловуват.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *