HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

БГ митничари с мега акция по наркомафията за милиони! Турските власти пуснаха огромна пратка дрога към България

51,6 кг чист хероин на стойност близо 4 милиона лева откриха митническите служители на граничен пункт „Лесово”. Наркотикът от изключително високо качество бил укрит в специален тайник в ТИР с турска регистрация.

Официално по документи той превозвал стелажи. Товарният автомобил пътувал транзитно през България за Румъния. Дрогата била поставена в два сака. Разпределена била в разфасовки по един килограм. Така митническите инспектори се натъкнали на общо 100 пакета с хероин.

В ТИР-а били скрити и двама иракчани. Те били привързани с кожени колани към специално приспособление с релси. Това е нов подход, много иновативен, каза шефът на Агенция „Митници” Георги Костов.

Тайникът бил така направен, че при рутинен оглед на товарния автомобил, релси не се виждали. Те можело да бъдат забелязани само, ако возилото се качи на платформа.

Шофьорът – турски гражданин и негов спътник, са задържани. В ареста са и двамата иракчани. Данните огласиха Георги Костов и шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. Междувременно инспекторите на ГП „Лесово” откриха и един тон тютюн за наргиле и контрабандно злато, пише пик.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ревизоро

    “51,6 кг чист хероин … откриха митническите служители…” и “Дрогата …била в разфасовки по един килограм. Така митническите инспектори се натъкнали на общо 100 пакета с хероин.” Някой очевидно не е бил в часовете по аритметика в началното училище: 100 пакета х 1 кг = 100 кг., а задържали 51,6 кг.?!? Къде е разликата от 48,4 кг чист хероин? Или драскачът на писанието не може да смята, или някой по веригата се е облажил с липсващите кг. хероин!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *