Беглецът от „Пирин“ Б. Тютюков не се стресна от заканата да бъде уволнен, отиде на преговори с „Арда“

Треньорът на съботния съперник на орлетата ходи с оставка в джоба си, спортният директор от Г. Делчев му е трън в очите

Беглецът от елитния „Пирин“ Борис Тютюков не се е стреснал от заканата на работодателите си в Благоевград да го уволнят дисциплинарно и се гласи да подпише с „Арда“. 26-годишният флангови нападател е бил забелязан вчера сутринта в Кърджали за преговори с шефовете на местния клуб, които потриват доволно ръце в очакване да се сдобият с добро попълнение без пари.

Преди няколко дни Спортно-техническата комисия към БФС постанови прекратяване на договора на играча с орлетата за неплатена заплата и го обяви за свободен агент, но с уточнението, че засегнатата страна може да обжалва пред Комисията за договорната стабилност в 14-дневен срок. От „Дъбравска 1“ скочиха като ужилени и декларираха, че ще си търсят правата до дупка пред всяка възможна инстанция, претендирайки, че Тютюков си е тръгнал неправомерно в нарушение на футболното законодателство.

На стадион „Христо Ботев“ дойде и една добра новина, която е свързана с бившия финансов благодетел Пол Белогур. Бизнесменът, който в продължение на почти 4 г. издържаше пиринци и ги върна в групата на майсторите, като същевременно наля пари и в базата, отново даде рамо на зелено-белите и отборът ще продължи да рекламира един от неговите бизнес проекти на гърба на официалните фланелки, похвалиха се от ръководството на пиринци в официалната страница на тима, добавяйки благодарности и към генералния спонсор с четирите осмици.

Същевременно яки скандали тресат утрешния противник на хората на Иво Тренчев „Локомотив“ /Пд/. Старши треньорът на смърфовете Александър Томаш ходи с оставка в джоба, която може да активира всеки момент. Специалистът е в сериозен конфликт със спортния директор, бившия вратар на „Пирин“ и пловдивското „Юве“ Илко Пиргов. Източници от „Лаута“ довериха, че разногласията са свързани с трансферната политика и двамата дори спрели да си говорят. „Имаше такъв момент, но сега всичко е изгладено“,  потвърди конфронтирането между наставника и гоцеделчевеца босът Христо Крушарски. Томаш е бесен от продажбата на четирима от основните му футболисти Джовани, Георги Минчев, Сена и Алфа Конте, а на тезгяха за извадени и други.

На свой ред Крушарски  заплаши с пейка квартета играчи с изтичащи контракти през лятото, отказващи да ги подновят. Към „фризера“ ще бъдат засилени вратарят Динко Хоркаш, Евандро, Паскалев и Дион.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *