HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Безводие мъчи жителите на Джерман! Когато търсим ВиК заради авария, с дни ги няма никакви, а за неплатените сметки една седмица обикаляха селото, възмущават се местните хора

Безводие мъчи жителите на село Джерман. При 38 градуса топлина семействата, живеещи в горния край на селото, са без вода. Има опасност да пламнат зарази, алармира кметът на селото Ангел Цветков.

“Сагата с безводието в селото продължава. През зимата от ВиК се оправдават, че водопроводът е замръзнал и заради това няма вода, през лятото – с това, че жителите на селото си поливат градините от чешмите. Шести ден чакам да дойдат хора от ВиК и да установят причината за безводието, но никой не идва. Хората с туби с автомобилите си докарват вода за пиене и миене чак от Невестино”, заяви Ангел Цветков и допълни: „В селото живеят млади семейства с малки деца и тъй като нямат течаща вода, ги къпят в легени, както са се къпали прабабите им”.

„От ВиК вместо първо да отстранят авариите и да има нормално водоподаване, се юрнаха да търсят некоректни платци и да им режат водопроводите. Съгласни сме така да се постъпва с всеки, който не си плаща сметките, но когато ги викаме за авария, ги няма с дни, а за неплатени сметки една седмица обикаляха селото”, възмущават се останалите без вода жители на селото.

Както “Струма” писа, през есента на миналата година жители на селото се изсипаха с автомобили пред ВиК в Дупница и бяха готови за линчуват управителя Илия Илиев заради сухите чешми. Тогава те се договориха при всяка авария водното дружество да реагира светкавично, но договорката остана в кабинета на шефа на ВиК и сагата с безводието в селото продължава.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *