Бездомни кучета нападнаха дете

Глутница бездомни кучета нападнали 8-годишно момче в Трън. Родителите са потърсили съдействие от общината за разрешаване проблема с безстопанствените четириногти, каза кметът на пограничната община Цветислава Цветкова. По думите й детето живеело на улица „Атанас Ботев“ в района на бившата болница. Там малчуганът е бил нападнат от кучетата. Родителите казали на Цветкова, че не знаят дали малчуганът е паднал и се е убил под брадичката докато е бягал от кучетата или те са го наранили. Майката и бащата настояват да се вземат спешни мерки срещу скитащите глутници в града.

„Веднага се обадих в кастрационния център, откъдето ме казаха, че щом времето се оправи ще дойдат в Трън за кастриране на бездомните кучета. Среднодневната температура трябвало да е над 10 градуса. И сега  повечето са с ушни марки, не проявяват агресия, но ето случило се е. Добре че детето не е пострадало и се е отървало само с уплаха, но и стресът е сериозен проблем“, каза за „Струма“ кметът Цветислава Цветкова.

Проблемът с бездомните кучета в целия регион е много сериозен. Глутници се разхождат, има и агресивни, които нападат хората.

 

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *