Безплатни курсове за подготовка за матурата по БЕЛ и чужд език провежда ЮЗУ

Филологическият факултет към Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград организира безплатни курсове за подготовка за матурата по български език и литература и чужд език. Занятията стартират в събота /13 октомври/, като тези по БЕЛ започват от 10 часа в 204 зала на Първи учебен корпус, а по чужд език – от 13 часа в същата зала.

„Това е един жест от страна на ректората и факултета. Идеята ни е не да рекламираме университета, а да помогнем на бъдещите зрелостници /не е задължително да са наши кандидат-студенти/ да се подготвят добре. В рамките на тези 30 лекционни часа всяка събота до Коледа те ще могат да получат пълна представа за това, което им е необходимо. Имаме и учебна програма, която следва подготвителния курс на зрелосниците за матурата”, коментира деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Костова-Панайотова.

Тя уточни, че курсовете не са предназначени само за дванадесетокласници, а за всички гимназисти, например и ученици в 11 клас, желаещи да се готвят за матурите. Деканът разясни и че засега подготовката по чужд език започва с английски език, тъй като той най-често е избиран за втора матура, но при интерес могат да провеждат обучения и по други чужди езици.

Съботните занятия ще са с продължителност 2-3 учебни часа, като това ще бъде уточнено на място с преподавателите

За курса по БЕЛ отговарят зам. ректорът по учебната дейност на ЮЗУ проф. д-р Антони Стоилов, който е доказан специалист по писмена и говорна култура, българска диалектология и морфология на българския език, и проф. д.ф.н. Цветан Ракьовски, ръководител на Катедрата по литература.

„Всички колеги, които ще преподават на учениците, участват в провеждането на матурите, оценители са на писмените работи, някои от тях подготвят и въпросите за изпитите. Така че са най-високо ниво, абсолютно са наясно с критериите и само могат да бъдат от полза на зрелостниците”, заключи деканът проф. Панайотова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Попивко Папкин

    Та зи т.нар. “проф.” да вземе да отслабне, че едва се влачи. От всички цитирани като водещи само Ракьовски стрева нещо!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *