Безплатни тренировки за деца тенисисти в Петрич през лятната ваканция

Безплатни тренировки по тенис ще има за петричките деца през лятната ваканция. Начинаещите спортисти ще бъдат обучавани в местния клуб „Кан Пресиян“ за втора година по програма, разработена от Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта. Целта е да се привлекат възможно най-много деца, които да направят първите си стъпки в тениса на корт напълно безплатно.

Миналото лято над 30 деца от общината и момиче от чужбина взеха първите си уроци на тенис корта под ръководството на треньора-инструктор Георги Костов. „Повечето от децата продължиха да се занимават със спорта и след това, а някои от тях вече с нетърпение очакват първите си съперници на регионалните турнири – част от календара на БФТ. Програмата е важна не само в спортно-техническо отношение, но и като социален феномен“, категоричен е Георги Костов.

Тази година тренировките ще се проведат в „Арена Петрич”, но при по-различни условия, зададени от БФТ, съобразени с противоепидемичните мерки. Именно заради това програмата е удължена до края на годината, а клубовете трябва да следват изискванията с цел запазване здравето на децата и треньорите. От клуба се надяват и тази година да дадат добрия пример пред обществеността, като предоставят възможност на желаещите деца да спортуват безплатно. За справка, 1 час на тенис кортовете в Петрич е 15 лв.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *