Топ теми

Безплатно онлайн състезание с формат на матура организира ЮЗУ

Природо-математическият факултет към Югозападен униветситет “Неофит Рилски” – Благоевград организира безплатно онлайн състезаниe с формат на матура по математика и природни науки (биология, география и химия) във вид на електронен тест, който учениците решават от вкъщи. На база получените резултати ще бъдат изготвени поименни сертификати, които дават възможност на зрелостниците да кандидатстват във всички специалности в Природо-математическия факултет на Югозападния университет. Резултатите от състезанията се признават за равностойни на кандидатстудентски изпит по съответните матуритетни предмети и оценките от тях участват с по-висок коефициент на тежест при балообразуването в сравнение с оценките на матурите.

За всички състезания е необходима предварителна служебна регистрация на учениците в системата за електронно обучение на ЮЗУ “Неофит Рилски”, която се извършва след получаване на писмена заявка от съответното училище и учител. Заявките от училищата за състезанията с формат на матура се изпращат на имейл: pmf_ksk@swu.bg.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Безплатно просвещение за "калинки"

  В ПМФ май не са наясно, че фундаменталната природна наука, основа на всички останали, е физиката, след като тя не е включена в обявеното състезание.

  Отговор
  1. нормален физик

   “В ПМФ май не са наясно, че фундаменталната природна наука, основа на всички останали, е физиката, след като тя не е включена в обявеното състезание.” – Това са пълни глупости, написани от някой Айнщайн, който е забравил да си пие хапчетата.

   Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *