Без бонуси във „Вихрен“ след разгрома за купата

Изключително доволен остана от продукцията на подопечните  си срещу “Хебър” президентът на санданските гладиатори Георги Манолев. “Отборът играе добре, футболистите се забавляват и се наслаждаваха на играта срещу силен и амбициозен съперник, какъвто несъмнено е пазарджишкият тим. Радващото е, че “Вихрен” по такъв убедителен начин се завръща на футболната карта, където отсъстваше преди няколко месеца. Отборът подобрява играта си с всеки изминат мач, разчитаме изключително на футболисти от общината и региона. Нямаме поставени цели в първенството и в турнира за купата – докъдето стигнем, е добре дошло. Не се предвиждат някакви специални бонуси за достигането до 1/16 финалите”, заяви Манолев.

В историята си “Вихрен” е стигал 3 пъти до четвъртфиналното стъпало в турнира за Купата на България и това се случи при предишното управление на Констатин Динев, докато отборът играеше в елита. Сега, тръгвайки от дъното, зелено-белите елиминираха последователно “Беласица” /5:4/, “Марек” /4:0/ и “Хебър” /4:0/. Трилевовата цена на билетите за последния мач не повлия на посещаемостта, обичайните напоследък 200-250 души заеха местата си на стадиона. Все по-често се чуват аплодисменти по адрес на футболистите, комуникацията между двете страни се подобрява с добри темпове. Срещу “Хебър” Стефано Кунчев и защитата пред него не допуснаха гол в трети пореден двубой, а колегите им от авангарда за същото време забиха 10 в противниковите мрежи. Срещу отбора от Пазарджик треньорът на гладиаторите Петър Златинов остави най-опитните Ивайло Самарджиев и Венци Стоянов в резерв до края, даде шанс на младите Ст. Манолски, В. Мицаков, Бл. Атанасов, Я. Тусонджиев, П. Дънгов и Й. Харизанов, от което не пострада нито отбранителната мощ, нито ефективността в атака, което е видно от убедителното 4:0.

Наряд мечта за елитния рефер Николай Йорданов и асистентите му В. Мишев и Д. Русев, без картони и спорни засади. Известната предимно с домашната си агресия пазарджишка агитка вероятно добре бе преценила шансовете на своите за мача в Сандански и по тази причина секторът за гости остана пуст.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *