БЕЗ ЗАОБИКАЛКИ! Партийният секретар в жк „Бистрица” Г. Пехливански иска оставката на общинското ръководство на БСП в Дупница с мотив: Някой трябва да извади организацията от зимния сън, Ал. Анин не се справя с това

Бившият дългогодишен общински съветник от БСП Георги Пехливански иска оставката на местното ръководство на столетницата в Дупница.

Пред “Струма” Пехливански заяви: “На предстоящо събрание в общински съвет на БСП ще искам оставка на ръководството. Ние преведохме партията през толкова трудни времена, когато не смеехме да си купим в. “Дума”,за да не ни тормозят членове на сини партии. Сега БСП стигна до разруха. В Кюстендилска област сме на второ място, но не може лидерът на партията в Дупница /б.а. Александър Анин/ да получи едва 50 преференции за депутат в Народното събрание. Трябва да се проведе конференция, на която да се избере лидер, а не председател на общинската структура на БСП. Нямам нищо против Анин, но той не е лидер, не можа да обедини всички членове и симпатизанти на БСП. Анализ на работата на общинските съветници не е правен от близо две години. Сега извинението е пандемията”, заяви Пехливански и продължи: “От 10 г. все едни и същи хора са в Изпълнителното бюро на партията в Дупница. Има социалисти с повече от 10 години членство в този висш орган на партията. Сред тях и такива, които отдавна са минали пенсионна възраст. Трябват млади хора и лидер, който да извади общинската организация от зимния сън. Някои от ръководството стоят в партията само за личен интерес. Няма изказвания по време на заседанията на ОбС, няма питания към кметското ръководство по въпроси, касаещи развитието на Дупница”, отправи критика към ръководството на БСП – Дупница Пехливански.

Ал. Анин

В продължение на 5 мандата той беше общински съветник от БСП и бе запомнен с това, че правеше изказвания по всички теми на заседанията, без да се съобразява с групата на левицата. След последния му мандат той беше изваден от Пленума на БСП и остана редови член и партиен секретар в най-големия жилищен комплекс в Дупница жк “Бистрица”. Г. Пехливански отдавна бе декларирал намерение да иска оставката на ръководството на БСП в Дупница и да напусне партията, но се въздържаше и изчакваше да види резултата от парламентарните избори, как ще се представи БСП.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *