HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Без капка жал: 50 минути Стефан измъчвал Виола, преди да я убие!

50 минути е изтезавал приятелката си Виола Николава Стефан, преди да я убие, се разбра в срада в Софийски градски съд, пише 168часа.

Съседи чували писъците на красавицата още от 5 сутринта, до около 5:50 на 23 юни. През това време заради съмнения за изневяра Станев я удрял по главата  и по тялото със стикове за голф, винкели, клал я с нож. Той довършил момичето, като забил острието във врата й и почти прерязал гърлото й. Комшиите чули как момичето крещи: “Недей” и “Моля те, спри”! Те обаче не са подали сигнал в полицията, защото скандалите между двамата били чести!

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест ѝ показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев ѝ показал трупа. Момичето и приятелят ѝ Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си. Убиецът е тормозил и семейството на бившата си съпруга, което е подало 8 жалби срещу него. 29-годишният мъж, който се е лекувал от наркомания, запалил мощния си джип “Волво ХС 90” и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв. Станев бил задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин. Не е ясно обаче дали е бил под влиянието им, когато е убивал Виола. Пред съда Станев изглеждаше спокоен. Единствените му думи бяха цитат от памфлета на Христо Ботев “Смешен плач”: “Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти.” Преди това на влизане в залата той се скара на снимащите го журналисти. “Голям хаос създадохте. Запазете малко ред”, обърна се той към фотографите и операторите. Съдия Величка Маринкова го остави в ареста.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *