БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ! След бойкота търговци наеха на минимални цени маси в закрития пазар в Благоевград, най-голямото наддаване – 40 ст.

Търговци наеха маси в района на закрития пазар на Благоевград на минималните цени, утвърдени от местния парламент на последната сесия през септември. В болшинството оферти началната цена не бе завишена дори с 1 стотинка, а най-високата цена бе 15,80 лв. за кв.м, с 40 ст. над минимума, и бе предложена от „Арти 66“ ЕООД на Хачатрян Артавазд за маса с големина 20 кв.м.

14 оферти отвори комисията начело с общинския съветник Давид Петров, като само за една от масите имаше конкуренция от двама души. За отварянето на останалите 12 предложения комисията изпълни процедурата, като изчака да измине регламентираното време, за да обяви резултатите.

Павлина Иванова, представител на „Еспресо Вежин“ ООД, ще ползва 2 кв.м за кафемашина срещу 30,20 лв. за 1 кв.м месечно без ДДС. ЕТ „Бодрост-СМВ“ на Славейко Милчев нае павилион с големина 20 кв.м, като на квадрат ще плаща по 5 лв. без ДДС. ЕТ „Алое-Кирил Георгиев“ взе за 3 години маса от 14 кв.м, като за 1 квадрат ще внася по 13,30 лв., колкото бе и началната цена. „Петруна Гълъбова-Алек“ ще продава промишлени стоки на площ от 9 кв.м, като 1 квадрат ще й струва 14,15 лв. без ДДС. Маси в закрития пазар наеха още ЕТ „ЛМВ-72-Лиляна Зашева“, ЕТ „Емилия Христова-49“, ЕТ „Маргарита Кацарска-Маги 67“, „Нан-Валентин Стоименов“ ЕООД, ЕТ „Лилиен-Петър Смиленов“, „Арти 66“ ЕООД, ЕТ „Севда Христова-Сия“ и ЕТ Роса-К. Николов-О. Николова“, които търгуват с детски дрехи.

Цените на търговските площи в района на закрития пазар на няколко пъти бяха намалявани от началото на тази година от общинските съветници. През август търговците бойкотираха обявения търг от управителя на общинското дружество „Пазари“ ЕООД с мотив, че цените са им високи. За да не се опразни пазарът, местният парламент ги смъкна под минимума, като с това обрече фирмата да работи без печалба, като изпълнява повече социална, отколкото търговска функция.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА


Комисията отвори 14-те оферти

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *