Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента

Без представител на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. Спешната среща беше свикана от държавния глава миналата седмица и е посветена на борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Консултациите в съвета ще се фокусират върху доклад по темата, изготвен от Антикорупционната комисия. Кой ще го представи обаче не е ясно, тъй като ръководството на комисията отсъства.

“Партиите излизат от кризата с оставки и казват, че проблемът с апартаментите е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не е приключил за държавата”, коментира миналата седмица Румен Радев. Тогава той обяви, че оттегля доверието си от Пламен Георгиев и, за да изнесе доклад по време на Консултативния съвет, е поканен заместникът му Антон Славчев.

Само ден по-късно бяха публикувани медийни разкрития и за Славчев, свързани със закупуването на подозрително евтин имот. До момента той не е коментирал изнесените факти. 


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *