Без сняг на Коледа и Нова година, времето няма да е сурово

Коледните и Новогодишни празници тази година няма да бъдат сурови и снежни. Времето обещава да бъде малко по-меко и не така студено.

След няколкото студени дни през седмицата от 20 до 23 декември, на Бъдни вечер – 24 декември ще започне затопляне, като дневните температури ще се повишат с няколко градуса и ще бъдат по-високи от средните за месец декември.

През Коледните дни от 24 до 27 декември ни очаква предимно слънчево време, като на Бъдни вечер е възможно слабо да превали дъжд на места, както и през нощта срещу 25 декември. Температурите ще бъдат между 10 и 15 градуса, като по-високите стойности ще са в Източна и Северна България.

След предимно слънчевото време на 26 декември, на 27 декември ще започнат валежи, които до вечерта ще се усилят, ще бъдат предимно от дъжд, по високите места от сняг.

След Стефановден предстои седмица с валежи, на места от дъжд, на места от сняг. Температурите ще се понижат и ще бъдат между 0 и 5 градуса, като отново не се очакват много ниски стойности на минималните температури.

В новогодишната нощ на някои места ще превали сняг и дъжд, но валежите не се очаква да са съществени. Температурите ще са между 2 и 8 градуса, по-хладно ще е в Северна България. В столицата се очаква в Новогодишната нощ минималната температура да бъде около минус 3-4 градуса, а дневната да достигне до около 3 градуса над нулата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *