Без страх от коронакризата! Ски център Осогово иска от Басейнова дирекция още вода за изкуствен сняг, нужен за безплатно обучение на кюстендилските ученици по пистите

Въпросителните около предстоящия зимен сезон в ски курортите ни обезсърчиха управителя на „Осогово спорт“ ЕООД в град Кюстендил Явор Спиридонов и той депозира в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” искане за издаване на разрешително за водовземане с цел зареждане на водни оръдия за производство на сняг и противопожарни нужди. Оръдията ще покриват ски пистата на фирмата в местността Равнището на кюстендилското с. Преколница.

В срок до 6 декември заинтересовани лица могат да възразят срещу инвестиционното намерение на Спиридонов на база параметрите, които той е заявил – искането му е за ползване на 116,12 кубика вода на ден в периода от 1 декември до 31 януари.

Фирмата и към момента има разрешително за водовземане и ползва оръдията за сняг, но поради сравнително меките зими водата не достига и трябва по-голямо количество за заснежаване на пистата.

Без претенции да е курорт от рода на Банско, Боровец и Пампорово, Ски център Осогово си има своята клиентела, която е главно от региона и от съседна Македония. Фирмата има разрешително и за изграждането на допълнителни писти, за които също е нужна вода за изкуствен сняг. Пистите са необходими заради включването на ски центъра в най-социално насочения проект на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта и Регионалните управления по образование „Научи се да караш ски“, по който учениците от първи до четвърти клас в Кюстендил преминат безплатно обучение.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *