Топ теми

„Беласица“ не търси заместник на Кр. Николов, 3 контроли стигат

Старши треньорът на “Беласица” Саша Симонович посрещна спокойно раздялата с бранителя Крум Николов, който взе решение да продължи кариерата си в родния “Септември” (Симитли). Това според него няма да пренареди приоритетите в селекцията на комитите, насочена предимно към подсилване с офанзивни футболисти.

“Всеки има глава на раменете си и сам решава кое е най-доброто за него. В “Беласица” Крум получи много шансове, израсна покрай опитния Атанас Димитров и със сигурност щеше да продължи да го прави. Дано в Симитли си извоюва доверието на треньорите и там да продължат да го налагат в състава, защото той има нужда от много мачове, за да развие потенциала си в правилната посока. Желаем му го искрено. Сега не ни е основна цел да вземем нов защитник. Разполагаме с Марин Георгиев и Божидар Янков, които номинално са централни бранители, този пост не е чужд и за офанзивния халф Симеон Бояджиев. Все пак, ако попаднем на някой отвън, ще привлечем опитен играч, готов да помага веднага в мачовете, а не да обиграваме млад и неопитен, просто ситуацията и целите, които преследваме, няма да го позволят”, призна сръбският специалист, който посрещна Новата година в столичното си жилище, в компанията на съпругата си Даниела и синовете им Лазар и Страхиня, докато каката Анастасия предпочете да празнува с приятели.

“Обичаме да сме заедно и да посрещаме Новата година. Българската сега, сръбската след 2 седмици, китайската през февруари, всички нови години ги отбелязваме”, пошегува се в празничната нощ Саша.

Междувременно бяло-червените допълниха скромния си списък със зимни контроли, които ще са общо 3 на брой. На 20 януари хората на Симонович тестват “Спортист” (Своге), докато шоколадите се готвят в крайния Югозапад. На 27.01. мерят сили със “Струмска слава”, който по традиция лагерува в петричкото село Коларово, за да приключат срещу кандидата за майсторска промоция “Пирин” на 2 февруари, когато орлетата също ще бъдат в най-топлата част на България. На 13.02. петричани влизат в официален ритъм с отложеното гостуване на “Надежда” (Доброславци).

“Дотук новите имена са Стивън Кирилов и Аспарух Смилков, след 7 януари, когато се събираме за първи път след ваканцията, ще продължат пробите на младия таран Патрик Попов. Разговорите с неколцина кандидат-попълнения продължават, надявам се преди четвъртък да има новини в тази посока. Засега никой друг не е заявил желание да напусне нашия отбор, но не мога да твърдя нищо, преди да видя момчетата на първата сбирка. Знаете как е в аматьорския футбол”, завърши С. Симонович.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *