„Беласица“ поиска отлагане с ден на мача с разложани заради купата

Футболистите на „Беласица“ влизат на макс в днешния мач за купата на България срещу „Литекс“, увери старшията на комитите Саша Симонович. Евентуална победа на петричани им гарантира почти на 100 процента гастрол на елитен тим на ст. „Цар Самуил“, след като жребият отсъди продължаващият от тази двойка да почива на 1/16 финалите.

„Ще се хвърлим с всички сили, защото винаги е добре да си свериш часовника с отбор от по-висок ранг. Ще опитаме да се надиграваме с добър противник, пък каквото стане. Искаме да продължим колкото се може по-напред“, заяви 45 годишният сърбин, който разкри, че клубното ръководството е задействало процедура по отлагане на шампионатния мач с „Пирин“ /Рз/ от събота за неделя предвид факта, че бяло-червените няма да имат никакво време за възстановяване след битката с оранжевите.

На мястото на наказания Аспарух Шамкалов срещу ловчанлии вероятно ще започне младият Божидар Янков. Опция е и поливалентният Александър Смилков, който напоследък е ползван в авангарда.

Наставникът на гостите Живко Желев също гарантира, че ще подходи сериозно към визитата в крайния Югозапад. „Ще отдадем дължимото на съперника. Следя изявите му, откакто жребият ни събра. „Беласица“ започна тази кампания в третия ешелон убедително, неслучайно дели първото място с „Вихрен“. Предполагам, че и срещу нас ще търси с всички сили победата. Ние ще отговорим със същото, макар че седмицата ни е изключително. Три дни след визата в Петрич ни чака гостуване в Добрич срещу „Добруджа“, като в този кратък отрязък трябва да изминем над 2000 км“, изрази опасенията си бившият играч на ловчанлии, „Стяуа“ и „Славия“.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Живко Желев

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *