„Беласица“ пробва осми нов футболист, продължава с търсенето на опитен вратар

Иван Иванов е осмият поред нов футболист, който пристига в “Беласица”, с което петричани възнамеряват да приключат със селекцията. Той е роден през 2002 г. в Горна Оряховица, юноша на тамошните железничари и на ЦСКА. Преди изминалата кампания бе част от родния “Локомотив” (ГО), който в крайна сметка изпадна от Втора лига и загуби професионалния си статут.

“Освен Иванов довечера (б.а. – снощи) срещу “Пирин” (Бл) ще дебютират още Кирил Киров и Йордан Тодоров. Останалите нови в лицето на В. Костов, М. Русков, Л. Дафков, Д. Иванов и М. Бешев вече сториха неофициалния си дебют за нашия отбор при загубата от дубъла на ЦСКА 1948. Срещу орлетата ще преценим качествата на тези момчета и ако хванат око, ще останат при нас, с което ще затворим процеса по селекция. Горе-долу колкото момчета ни напуснаха, толкова привличаме сега. Остана само да решим въпроса с вратарския пост, където имаме само Кирил Георгиев и три млади момчета. Тази ситуация сама по себе си крие рискове предвид липсата на рутина у останалите момчета освен Малкия Валяк, които са с нулев опит в мъжкия футбол”, коментира старши треньорът на комитите Саша Симонович.

Както е известно, “Бела” се раздели с лека ръка с досегашния си вратар Захари Димитров, който през последните 3 сезона бе несменяем титуляр между гредите и бе с основна заслуга за голяма част от успехите в тези кампании. Аналогично бе положението и с офанзивния полузащитник Димитър Стоев, като и двамата си намериха светкавично нови пристани. З. Димитров ще пази рамката на “Кюстендил”, а Д. Стоев ще организира атаките и ще вкарва голове за „Банско“. Така или иначе, единствено търсенето на още един опитен вратар възпира петричани да обявят край на лятната си селекция.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *