„Беласица“ разшири футболната си школа с детски кампове в Коларово, Яворница и Кърналово

Ръководството на ОФК “Беласица” стартира отдавна замисления вариант с изнесени кампове в отделни села, с което се преследват две цели. Първо, да се даде възможнотст на децата, желаещи да тренират футбол, но нямащи възможност да пътуват до града, да го направят по родните си места. Второ, на база допълнителната селекция в хода на тези занимания най-талантливите малчугани да бъдат пренасочвани към основната структура на ДЮШ в Петрич с оглед приобщаване към вече действащите формации.

Почти едновременно започнаха заниманията в Коларово, Яворница и Кърналово. В Коларово тренировките се водят от местния специалист Георги Киров, който паралелно е ангажиран с дейността на юношите старша възраст на бяло-червените. В Яворница за делото е привлечен бившият футболист на комитите Божидар Яков, който на този етап е част от възродения ФК “Яворница”, а освен това е учител по физическо възпитание и спорт в с. Ключ. Внушителната бройка от 26 кандидати за футболна слава зарадваха Б. Яков на увертюрната тренировка на терена в Яворница, около който втора седмица кипи съзидатален труд с участието на тежки строителни машини, свързан с благоустрояването на района около съоръжението. С обучението на децата в третия център – Кърналово, се е заел треньорът от петричката ДЮШ Васил Смилянов, който води набор 2007 г. в областното първенство.

Всички изнесени центрове получиха набор от футболни топки, конуси и тренировъчни потници на първо време, за да започнат нормално дейността си.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *