Белгийска торта

Продукти

За блатовете (4 блата по 20 см): 
4 белтъка
160 г захар
160 г едро смлени орехи
1 с.л. брашно
1 ванилова захар 

За муса: 
4 жълтъка
200 г шоколад
3 с.л. захар
40 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг със захарта. Добавяме орехите, брашното и ваниловата захар, като продължаваме да бъркаме, но с шпатула. Разделяме сместа на 4 и изпичаме блатовете на 160 градуса във фурна за около 15 минути. Оставяме ги да се охладят. 

Слагаме на слаб огън жълтъците за муса със захарта и млякото. Бъркаме непрекъснато за около 10 минути. След това добавяме начупения на ситно шоколад, докато се разтопи, и оставяме сместа да се охлади. 

Разбиваме сметаната и към нея добавяме шоколадовата смес. Прибираме муса за 30 минути в хладилник. Сглобяваме тортата, като редуваме блат с мус. Завършваме с мус и декорираме по желание (аз съм настъргала орехи и шоколад).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *