Белгийски бизнесмен влезе в историята като първия чужденец, член на фенклуба на нискоразрядния тим от най-голямото петричко село

Фламандец от северната част на Белгия влезе в историята като първия чужденец, член на фенклуба на петодивизионния „Огражден-Първомай“. Младият ултрас Джон Дос ван де Керхофе има транспортен бизнес у нас и разбрал в случаен разговор с първомайския кмет Стоян Стойчев за съществуването на отбора. Освен че закупил членска карта, направил дарение от 100 лв. в клубната каса, гарнирано с обещание при всяка възможност да бъде на трибуните за мачовете на вълците.

Клубът от най-голямото петричко село от доста години продава членски карти с номинал 20 лв. и с постъпленията допълва бюджета за издръжка. В края на всяка кампания се изготвя отчет пред всички членове с точност до стотинка за изразходваните средства и практиката показва, че този модел работи успешно.

Междувременно съставът на Васил Кръстев стартира серията предсезонни проверки. В първата загуби вкъщи с 5:6 от „Струма“ /Марикостиново/, а във втората победи с 5:2 „Светкавица“ /Митиново/. Третата контрола, отново на домашния стадион, е в неделя срещу намиращия се едно ниво по-високо „Малеш“ /Микрево/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *