След ужаса с 39 трупа: Белгия затваря паркинги за камиони, използвани от мигранти

Белгийските власти затварят до 7 ноември няколко международни паркинга за товарни автомобили, където често се регистрират престъпления, извършвани от мигранти. Това съобщават местни медии след вчерашните новини за открития във Великобритания хладилен камион с 39 трупа, предаде БТА.

От мярката са обхванати десетина паркинга по западната белгийска граница, както и в районите на Брюксел, Лиеж и Гент. Тези паркинги се затварят за ползване от товарни превозни средства в часовете от 20.00 ч. до 7.00 ч., уточняват властите. Допълва се, че въпреки отдавна предприетите мерки на полицията, не спират случаите, в които мигранти се опитват да се качат в спрели камиони, за да достигнат до Великобритания, или обират превозните средства и водачите.

Местният съюз на превозвачите оспорва предприетите от властите мерки за частично временно закриване на паркингите и пояснява, че така водачите няма къде да спират за определената по закон почивка. По думите им новите обстоятелства налагат водачите да спират за почивка в аварийните ленти, което е опасно и незаконно.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *