Белите цветя лекуват психиката, жълтите – инфекции

Изкуството за изцеление с помощта на цветята идва от Азия, където смятали, че ако се постави болен или разстроен човек в хармонично пространство, физическите или психичните му проблеми ще изчезнат. Според древните лекари цветовете са част от общата енергийна система и „работят” на принципа на батериите – натрупват и съхраняват енергията, докато цъфтящата пъпка започне да я освобождава. Затова са способни както да попълнят недостатъка, така и да „оберат” излишъка от енергия.

Всяко растение има своя собствена енергия, затова е необходим опитен специалист, който да определи кои цветя да се използват за конкретния случай. Но има и общи принципи, които можете да спазвате – тъй като самолечението с флоротерапия не е опасно. Лечението започва с напъпили цветове, тъй като те дават колосален поток от сила и изменят енергийното пространство на интериора. Цветята се избират по цвят, а не по вид, на следния принцип:
Бели, със слаб или никакъв аромат – при заболявания или нарушения, свързани с психоемоционалната сфера. Червени, със слаб или никакъв аромат – при заболявания, свързани с нарушена дейност на органите. Жълти със силен аромат – при инфекциозни заболявания.
Смята се, че студените тонове влияят благотворно на енергията на главата, а топлите – на енергията на тялото.

Цветята се поставят в радиус от не повече от един метър от болния и е важно да бъдат в полезрението му, за да наблюдава как разцъфтяват и увяхват. В хола поставете малък букет от бели, светлосини или бледожълти цветя – те ще потушат агресията и нервността на всички членове на семейството. За масата в кухнята е подходящ пъстър букет, съчетание от ярки и пастелни цветя – за да подобрите храносмилането.

В детската стая поставяйте бели или светли цветя, за да успокоите хлапетата. Не е препоръчително да слагате цветя в спалнята с изключение на случаите, когато там има болен на легло. Ако искате да върнете равновесието в дома и да нормализирате отношенията си с близките, направете два контрастни букета и ги поставете в различни стаи.Ретро.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *