Топ теми

Беличани събират пари да докарат от Германия ковчега с тялото на 49-г. Васил Самарджиев, заминал преди 2 м. на гурбет

Беличани се обединиха за набиране на средства в помощ на семейството на свой съгражданин, починал внезапно зад граница. Парите са необходими, за да може близките да върнат тленните останки на 49-г. мъж и да го погребат в родния му град.

 Васил Самарджиев заминал само преди два месеца на гурбет в Германия. Той е издъхнал внезапно в квартирата си и е открит от неговите съквартиранти, които също са от Белица. Те уведомили семейството, което е в шок от черната вест, но и поставено в безизходица, тъй като сумата, необходима за транспортирането му до България, е непосилна за тях и възлиза на 10 хиляди лева.

Болката на семейството от сполетялата ги трагедия стана причина в Белица да бъде стартирана дарителска кампания. Във всички магазини на града и в сградата на община Белица са разположени кутии за събиране на необходимите средства. Пари могат да бъдат превеждани и на банковата сметка на съпругата му Величка Павлова Самарджиева

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN: BG59STSA93000012680905

BIC:  STSABGSF

Банка ДСК – АД

ВЕЛИЧКА ПАВЛОВА САМАРДЖИЕВА

„Нека направим всичко възможно нашият млад съгражданин Васил Самарджиев да бъде погребан в родното си място“, е апелът, отправен към всички хора, които имат възможност да помогнат на семейството в този труден момент.

Васил Самарджиев дълги години е работил като бръснар и фризьор и е бил най-добрият в града. Здравословни проблеми го карат да прекъсне работа преди няколко години. Заминава зад граница с надеждата да  осигури по- добър живот за себе си и за семейството си. Има син, който е бил абитуриент миналата година, и дъщеря, която учи в гимназия в Разлог.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *