БЕЛИ КАХЪРИ! Жители на с. Смочево: Пътуваме по 6 км за кутия цигари, в единствения магазин в селото не продават

Пушачите от село Смочево, община Рила, пътуват по 6 км, за да си купят цигари, тъй като в единствения магазин цигари не се продават. Смочевци наричат магазина в селото мол, тъй като в него се продава всичко – от хранителни продукти до домашни потреби, но без цигари.

Жител на селото заяви за “Струма”: “Запасяваме се с цигари от бензиностанция в гр. Рила. Тези, които имат автомобили, купуват цигари на всички в селото от бензиностанцията. Търговец от Рила доставя преоценен хляб в селото, понякога му поръчваме по телефона да ни докара и цигари”.

Собственичката на селския магазин Василка Ангелова обясни: “Нямам лиценз за продажба на цигари. Оборотът ми е малък и няма как да купувам и цигари за продан, няма да останат пари за основни продукти. На ден продавам едва по 15 хляба, някоя бутилка минерална вода, тоалетна хартия… и това е. В селото живеят постоянно около 50 души. При мен хлябът е 1,10 лв. От Рила търговец докарва преоценен по 70 ст. бройката и хората си купуват от него. Не ги виня, повечето са пенсионери с малки пенсии, правят икономии, за да им стигнат парите за месеца. Селото се пълни само в петък и събота, когато си идват много семейства от София. Тогава се пазарува повече. В селото няма и аптека, пощата няма работно време, отваря от време на време… Автобус идва два пъти в седмицата, това са проблемите на хората от селото, а не цигарите”, заяви В. Ангелова. 


Селският мол в с. Смочево
 

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *