Бензинджийката, заловена да шофира с 4,43 промила алкохол, се споразумя с прокуратурата

Хванатата да шофира с 4,43 промила алкохол бензинджийка Станка Йорданова е наказана от съда с 11 м. условна присъда и лишаване от право да управлява МПС за две години.

Съдия Ели Скоклева от Районен съд – Дупница е одобрила  наказанието за 58-г. Станка Йорданова от с. Големо село, община Бобов дол, след като подсъдимата се призна за виновна и се споразумя с прокуратурата.

Както “Струма” писа, Ст. Йорданова беше хваната на 13 март да шофира пияна личния си автомобил “Опел Корса” на ул. “Георги Димитров” в центъра на Бобов дол. След тестване с дрегер устройството отчело 4,43 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорката е отказала да даде кръвна проба за алкохол. Срещу нея беше образувано бързо полицейско производство.

Полицаи коментираха след случая, че досега не е хващана жена зад волана с толкова голямо количество алкохол в издишания въздух.

Засега обаче рекордът е на кмета на с. Баланово, община Дупница, Явор Митов, който преди 3 г. беше хванат да шофира с 4,66 промила алкохол в издишания въздух.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *