HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Берач падна от череша, със счупен прешлен го транспортираха в “Пирогов”

Берач на череши в Бобошевско падна от високо дърво и спука прешлен на гръбначния стълб. По спешност е транспортиран в столична клиника.
Инцидентът се е случил в черешарник в с. Блажиево. Иван Драгиев, на 47 г., берял череши като сезонен работник, за да изкара някой лев за семейството си. В четвъртък около 18,30 ч. се качил да набере още една кофа и да напълни поредната касетка, стъпил на тънък клон, който се счупил, и полетял от 3-4 м височина. От падането е счупил прешлен, линейка на Спешен център – Дупница се изкатерила чак до черешовите масиви да вземе пострадалия. След преглед на скенер е установено счупването, има опасност мъжът да остане неподвижен. По спешност той е транспортиран в неврохирургията в “Пирогов”.
Спешен център – Бобошево е по-близо до мястото на инцидента, но здравното заведение работи от 8,00 до 16,00 ч. След този час се търси лекарска помощ от Спешен център – Дупница.
Лекари коментираха, че в периода на бране на череши ежедневно идват пациенти със счупени крайници. Преди няколко дни през ортопедичния кабинет са преминали 40 пациенти с травми на крайниците от падане от дървета или боравене с режещи инструменти.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *