Бербатов герой в книга на авторката на Хари Потър

Димитър Бербатов е герой в книга на световноизвестната писателка Джоан Роулинг. Българският футболист присъства в третата книга за Корморан Страйк от поредицата криминални романи, които Роулинг пише под псевдонима Робърт Галбрейт. “В служба на злото” се развива в Лондон, където детектив Страйк трябва да разплете поредното мистериозно убийство. По-късно се разбира, че и четиримата заподозрени за престъплението са свързани с детектива, а историята се заплита още повече.

Край всичко това авторката е вкарала няколко любопитни момента. Единият от тях е родната ни футболна звезда Димитър Бербатов, който е споменат с участието си в мач: “На плазмения екран зад нея облеченият в червен екип Димитър Бербатов приемаше поздравления за гола си срещу “Фулъм”. Освен нашенеца в книгата място намират и кралската сватба – на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и убийството на Осама бин Ладен, пише столичен ежедневник.

Бербатов съвсем не е единственият българин, попаднал в полезрението на световноизвестната авторка, написала поредицата за магьосника Хари Потър. Той обаче е единственият реален персонаж в книгите й.

В своя специализиран форум относно Потър Роулинг разказва и за друга важна българка в магьосническата история – Нерида Вълчанова, създателка и пръв директор на магьосническото училище Дурмщранг. Нерида е средновековна българска вещица, много силна магьосница, която обаче е загинала при странни обстоятелства. Любопитен факт е и че по първия филм Роулинг работи с българския композитор Марио Григоров по песента “Blind Pig”, която е с текст на самата Роулинг и стигна много близо до номинация за “Оскар” през 2016 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *