Бербатов към Стоичков: Младите българи да видят как се правеше преди години и да се учат от ОБГ – Оригиналните Български Гангстери

Официалният профил на УЕФА Шампионска лига в социалните мрежи се преклони пред легендите ни Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Камата вдигна трофея през 1992 година с „Барселона”, а Бербатов на три път бе финалист – два пъти с „Манчестър Юнайтед” и веднъж с „Байер Леверкузен”.

В официалния профил на най-силния клубен турнир в света в Instagram и Twitter се появи публикация, отдаваща дължимото на двамата големи български футболисти. Прави се и сравнение между две почти идентични попадения на Бербо и Камата, а въпросът е към последователите:

„Гении в действие. Кой го направи по-добре: Стоичков или Бербатов?”, пишат от УЕФА в Twitter.

От централата показаха попадението на Камата срещу Аустрия Виена през сезон 1993/94 и гола на Бербо с екипа на „Леверкузен” срещу „Рома” през сезон 2004/05.

Димитър Бербатов пусна любопитен пост в своя профил във Facebook, в който се обърна към Христо Стоичков. Бившият нападател на „Манчестър Юнайтед” публикува сравнението, което УЕФА направи между двамата и написа:

“Хей, Христо Стоичков, исках да публикувам това, за да може младите българи да видят как се правеше преди години и да се учат от ОБГ – Оригиналните Български Гангстери”, написа Бербатов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *