Бербатов с дарение към Българския лекарски съюз

Легендарният български нападател Димитър Бербатов излезе със специално обръщение в личния си профил във Facebook, в което отдава почит и изказва благодарността си за работата, която вършат българските медици през последните кризисни дни. 

Бербатов сподели, че е направил дарение на Българския лекарски съюз, като призова и други да направят същото, както и да се спазват всички мерки за ограничаване на заразата.

„Намираме се наистина в една безпрецедентна ситуация и затова искам да изкажа цялата си благодарност към всички медицински лица и лекари и всички като цяло, които искат да спрат разпространението на този вирус. Въпреки че майка ми е бивш медицински служите, аз в момента не мога да си представя каква е ситуацията – безсънните нощи, емоцията, усилията, неприбирането вкъщи, само за да се спре вируса. Най-малкото, което мога да кажа е: Благодаря!“, споделя Бербатов, цитиран от Нова тв.

„Реших да направя лично финансово дарение на БЛС, за да бъдат закупени консумативи и всички медицински работници, които са на първа линия, да бъдат защитени. Надявам се, че и други ще последват моя пример. Всички сме заедно в това предизвикателство“, казва още бившият играч на “Манчестър Юнайтед”.

„Нека си останем вкъщи. Знам, че има хора, на които им се налага да работят и сега. Апелирам просто да сме внимателни. Нека спазваме указанията и дистанция помежду ни. Не трябва, разбира се, да спираме да се усмихваме. Когато сме вкъщи, имаме повече време за децата, повече време да се самоусъвършенстваме“, завършва посланието си футболистът. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *