Бербатов с почетен знак от БЛС за подкрепата „За героите в бяло“

Футболната звезда Димитър Бербатов беше удостоен с грамота и най-високото съсловно отличие „Почетен знак на БЛС“ за безрезервната подкрепа на националната кампания „За героите в бяло“.

Благодарение на неговата съпричастност инициативата доби огромна популярност сред широката общественост и така медиците не останаха сами в борбата с болестта, чувстваха се по-сигурни и защитени – фактори от огромно значение в условия на пандемична криза.

Близо 2 месеца след старта на кампанията събраните парични средства са в размер на над 249 хил. лв., или близо четвърт милион. С тях бяха закупени, както следва: 35 300 маски, 1300 гащеризона, 200 високозащитни костюма, 60 чифта калцуни, 500 престилки, 9200 манти (1200 от които стерилни), 3042 предпазни очила, 108 100 ръкавици, 500 шлема, 2 тона дезинфектант.

Благодарение на личния пример на футболната звезда, който освен с лицето и името си подкрепи кампанията „За героите в бяло“ и с материално дарение, редица компании и организации последваха неговия пример и помогнаха и подкрепиха каузата на БЛС. 

В централата на съсловната организация през цялото време пристигаха различни материални дарения за медиците у нас.

Български лекарски съюз сърдечно благодари на благоевградчанина за безрезервната му подкрепа и затова, че е един от достойните българи, които откликнаха на нуждите на медицинското съсловие в труден за всички ни момент.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *