БЕСЕН ЗАРАДИ САНИРАНЕТО! Благоевградчанин: Тече като из ведро, работниците блъскат боклуци в улуците

„Бесен съм заради работниците, които извършиха  санирането! Три години нямахме никакви проблеми с покрива, като почнаха работа, и протече до първия етаж“, сигнализира вчера във вестник „Струма“ благоевградчанинът Тодор Янев. Той живее на последния, осми етаж, в блок 2 на жк „Ален мак“ и от миналата есен, когато стартирали строителните дейности, нервите му са изопнати.

„Миналата седмица съседите направихме събрание, решихме да подадем жалби до всички институции, да извикаме медии, защото не е нормално след ремонта да тече като из ведро от последния до първия етаж, но домоуправителят от фирма „Кедрон“ предложи да изчакаме проверка от общината“, разказа Т. Янев.

„В банята, където са тръбите, и в съседното на нея тъмно помещение беше като порой, по-лошо, отколкото да си навън. Преди дни работници на фирма „Ико“ положиха втори слой хидроизолация на покрива, при последния дъжд вадичките тръгнаха не само в банята, но и в спалнята ми. Аз съм най-силно засегнат. Завчера работниците от „Ико“ казаха, че са свършили работата си, качих се на покрива и във водосточната тръба открих празни пластмасови чашки от кафе. Един от работниците по санирането (те са от друга фирма) ми помогна с 4-метров прът да проверим запушена ли е тръбата. Извадихме общо 4 чаши, едната на около 2,5 метра пропаднала. Възможно е това запушване да е причина за проблема, но като го коментирах, ми се сопнаха, че всичко било наред. Строителите от другите фирми изсипали по-късно вода в тръбата за проверка. Казаха ми, че не изтекла отдолу, значи има запушване и на други места, и водата си намира място в нечий апартамент да избие, а първият по пътя й е моят.

Днес (б.р. вчера) подадох сигнал в общината, обадих се и на фирма „Кедрон“ и утре (б.р. днес) преди обяд ще има проверка. Работниците нарочно пълнят с боклуци тръбите, може да са недоволни от шефовете си, не знам, но накрая ние сме потърпевшите. Комшията преди няколко дни се оплака, че коминът му не дърпа, няма да се учудя, ако са натъпкали вътре отпадъци”, каза Янев.

Фирма „Динатстрой“ на общинските съветници Васил Миладинов и Димитър Урдев е спечелила търга за саниране на блок 2 в кв. „Ален мак“, научи „Струма”.

„За съжаление ниските температури през зимата създадоха сериозни проблеми и не позволиха да се довърши започнатата хидроизолация на покрива – обясни Д. Урдев. – С фирма „Ико“, която от 30 години е на пазара и се е специализирала в хидроизолациите, работим над 10 години, досега не сме имали никакви оплаквания. Работят с канадски материали, висококачествени и почти двойно по-скъпи от повечето фирми, и затова им се доверяваме. Налага се сега да поправяме щетите от студовете, но всичко ще бъде отстранено”, обеща съветникът-бизнесмен.

Той напомни, че гаранционният срок, посочен от фирмата още при подписване на договора за поръчката, е 10 години.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *