Бивша възпитаничка на СУ – Симитли се върна отново в родното училище, съветва учениците как да си изберат подходяща професия

Възпитаничката на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Симитли и на Югозападния университет д-р Виктория Тодорова съветва ученици за избора им на професия. Развълнувана, тя отново прекрачи прага на родното училище и по покана на класните ръководители на 12 и 11 клас Ангелина Василева, Ани Радичева и Мария Иванова се срещна и разговаря с гимназистите на тема: „Професионално ориентиране. Как да избера подходяща професия?”.

В. Тодорова е бакалавър по „Стопанско управление” и е отличена като студент с най-висок успех по време на четиригодишното си следване. В непринудена атмосфера тя коментира, че е най-важно учениците да се вслушват в себе си, да се опитат да се занимават с различни спортове, да посещават творчески групи, студия и часове по музика или други, по-нетипични курсове. Тогава има голяма вероятност да разберат много бързо как да изберат своята професия. 

„Преди да определите каква професия най-много ви привлича, има смисъл да се запознаете с това, което е търсено в съвременния свят и кои специалисти имат наистина добри възможности за развитие”.

Тя отговори и на множеството й зададени въпроси. Коментира как съчетава семейните ангажименти с изпитите и писането на дисертационния труд в университета, разказа за получената престижна награда от Българската академия на науката и от Съюза на младите учени, както и какви спомени пази от ученическите си години.

На финала гостенката бе изненадана с красиво живо цвете, а като добър икономист даде ценни съвети на учениците как да управляват своите „бюджети“. СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *