HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивша ученичка на НХГ – Благоевград търси на кого да подари абитуриентската си рокля

Бившата ученичка на НХГ – Благоевград Ванеса Викторова обяви на Фейсбук страницата си, че ще подари роклята от бала си на абитуриентка в затруднено положение. Молбата до приятелите й е да споделят написаното: „По повод наближаващите абитуриентски празници искам да подаря роклята си на момиче, което тази година завършва, но няма финансовата възможност да си купи! Всеки заслужава да се почувства специален на този ден и ще бъда изключително щастлива, ако успея да допринеса за това”, гласи посланието. Самата Ванеса, която бе сред най-изявените и талантливи певци на гимназията, която завърши преди две години музикалната паралелка на НХГ „Св.св. Кирил и Методий”. В момента учи финанси и помага в семейния бизнес

На абитуриентския си бал на 25 май 2015 г. тя се открои с изключително елегантна черна рокля, която сега иска да подари.

„Роклята е много специална за мен, отдавна мечтаех за нея. Първо я видях е един магазин в София, цената й беше 1800 лв., стори ми се неоправдано да се дават толкова пари за тоалет и реших да дам поръчка. Шиха я в продължение на 4 месеца и излезе 135 евро“, разказа Ванеса и с усмивка призна, че след бала не е обличала роклята, а само отваряла гардероба и се любувала на уникалния тоалет. На въпроса защо иска да подари балната си рокля, при положение че е толкова специална за нея, Ванеса отговори без да се замисли: „Защото искам да зарадвам някого. Спомням си аз колко се вълнувах за бала си. Като всяка абитуриентка исках да съм най-красива, с най-хубавата рокля. Затова сега искам да направя щастливо друго момиче и то да изживее същите хубави емоции като мен”, заяви момичето.

Постът й във Фейсбук трогна стотици хора, а класната на Ванеса, музикалният педагог Любима Манолова, сподели, че жестът и човечността на нейната бивша ученичка са я разплакали.

„Голяма част от “вината” днес да съм човека, който съм, е ваша! Късметлийка съм, че имам човек като вас в живота си, защото именно вие ме научихте на човечност и доброта!”, обърна се към учителката си Ванеса и й благодари за всеотдайността и търпението.

Маникюристка пък обеща да направи безплатен маникюр на момичето, което ще вземе тоалета, други приятелки на Ванеса също последваха примера й.

„Явно добротата е заразна”, заключи с усмивка младата жена с голямо сърце.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *