Бившите кметове на Сандански и Банско К. Котев и Г. Икономов извън листата на РБ за 46-о НС

Бившите кметове от ГЕРБ на Сандански и Банско – Кирил Котев и Георги Икономов, които бяха сред учредителите на отцепилата се от партията-майка „Републиканци за България“, изпаднаха от новата листа, с която хората на Цветан Цветанов ще атакуват парламентарния вот на 11 юли.

През април те заемаха съответно 3-о и 4-о място и преференциалните им гласове сумарно бяха 1/4 от всички, гласували за Цветановата партия. Кирил Котев имаше 468 преференции, а Георги Икономов – 331, при общо 2556 гласа, които републиканците получиха в цялата област и завоюваха почетното 9-о място сред общо 30-те партии, които участваха във вота.

Според източници на „Струма“ двамата сами са отказали по-нататъшно участие в парламентарни избори с тази партия поради явната невъзможност да влязат в новия парламент, тъй като първите 2 места в листата отново се заемат от Цветанов и бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който е и областен координатор на „Републиканци за България“. 

Листата всъщност е силно редуцирана и докато през април в нея кандидат-депутатите бяха 22-ма, сега са едва 9. От предишните мераклии са останали само 7. Освен Цветанов и Камбитов в нея са кметът на Скребатно и общински председател на партията в Гърмен Даниела Пидева, която имаше 175 преференции, ЮЗУ преподавателите по физкултура Александър Марков и Даниела Велинова – съответно с по 14 и 12 преференции, бизнесменът Христо Шумаров /22 преференции/ и търговката Радостина Боинска с 15 предпочитания на парламентарни избори за 45-о НС. 

Нововключени са гоцеделчевската партийна активистка Таня Халилова и бизнесменът

Мирослав Хаджиев, които изчерпват листата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Саскуоч

    Гола вода и кал по гърбо са сите, някакви нещастни физкултурници и световно неизвестни калинки, за които гласуват само роднините им. Не че герберастите са цъфнали и вързали без собствен кандидат и с е-бача Боко маркуча начело…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *