Бившият вр.и.д. кмет на Разлог Г. Фарфарова натопена пред КПКОНПИ, че била рецепционист в хотела на бизнесмена Паскал Дойчев в с. Баня и като съветник гласувала в полза на работодателя си

Общинският съветник в Разлог от листата на СДС /ВМРО-БНД/ Гергана Фарфарова отърва санкция от КПКОНПИ, където бе разследвана за гласуване в полза на предполагаем неин работодател.

Според сигнала, постъпил в комисията, Фарфарова работела на рецепцията в хотела на Паскал Дойчев в с. Баня и като съветник на 28 декември 2023 г. подкрепила искането му да черпи повече от разрешеното му количество минерална вода от находище „Гулийна баня“. Посочената от Дойчев причина беше, че след като стана концесионер на плажа в с. Баня, водата не му стигала.

Според разрешителното му за водовземане от 2021 г., което беше с 10-годишен срок на действие, Дойчев черпеше по 2,5 л/сек., или до 78 840 куб.м годишно, а заради селския плаж, наречен от него Курортно-възстановителен център и ваканционно селище BANYA SPA&WELLNES RESORT, той поиска до 3,5 л/сек. и разрешен годишен воден обем до 110 611,7 куб.м. Искането му бе удовлетворено от общинските съветници на последната за 2023 г. сесия и една от гласувалите „за“ беше Фарфарова.

От извършените справки в Регистъра на уведомленията за трудовите договори на НОИ и в Търговския регистър КПКОНПИ обаче не намери нито трудов договор на съветничката в някоя от фирмите на Паскал Дойчев, нито нейно участие в управлението на дружествата му или роднински връзки. По тази причина сигналът срещу Г. Фарфарова получи грифт „Не констатира конфликт на интереси“ и бе архивиран.

Гергана Колчева-Фарфарова е юрист с диплома от ЮЗУ, която влезе в изпълнителната власт на Разлог през август 2022 г. като откритие на тогавашния вр.и.д. Венцеслав Гърменов. Гърменов я назначи за зам. кмет на общината с ресор обществени поръчки. Година по-късно, когато той излезе в предизборна кампания, Фарфарова качи и най-високото стъпало и стана вр.и.д. кмет на Разлог. На изборите миналия октомври младата дама спечели с 246 преференции съветническо място от листата на най-големия опонент на новоизбрания кмет от ГЕРБ Красимир Герчев – Любен Татарски. Впоследствие се оказа, че в последния си работен ден като вр.и.д. кмет Фарфарова е уволнила управителя от 6 г. на регионалното депо за неопасни отпадъци в Разлог Петър Белчев с мотив „липса на качества за ефективно изпълнение на работата“. В момента Белчев съди общината за 17 000 лв. заради оставането му без работа.  
Любопитното е, че Белчев и Фарфарова на местните избори бяха заедно в листата на СДС, поради което в Разлог усилено се коментираше, че уволнението ще му позволи да си почине няколко месеца без работа и после да получи обезщетение, което ще се плаща от общинската хазна.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *