Бившият гл. архитект на Сандански В. Терзиева и съдружничката й арх. Тумбева правят в Мелник ателие за творческа дейност с 4 апартамента

Бившият гл. архитект на Сандански Васка Стоянова Терзиева-Рачова и колежката й Биляна Тумбева искат да правят ателие за творческа дейност в Мелник. Дамите действат чрез една от двете си фирми – „Акцент 2006” ЕООД.

Творческият тандем се е насочил към жилищна сграда с магазин, за която има издадено разрешение за строеж още от 2 октомври 2013 г., но до момента тя не е реализирана. Теренът е 246 кв.м, а самата сграда ще е висока до 10 метра със застроена площ 114 кв.м. Предвижда се изграждане на работно помещение, складове, санитарен възел и 4 двустайни апартамента за служителите и посетителите на ателието.

Имотът е захранен с електрическа енергия, а водоснабдяването и отвеждането на отпадъчните води ще се осигури от водопроводната и канализационна мрежа на гр. Мелник, чрез изграждане на отклонения от преминаващите по улицата водопровод и канал.
Проектът за ателието в Мелник на студио „Акцент-2006”, чийто ръководител е арх. Биляна Тумбева, вади отново на показ дейността на двете архитектки, които бяха в центъра на общественото внимание до март 2016 г., когато В. Терзиева подаде молба до кмета на Сандански Кирил Котев и напусна поста на главен архитект. До този момент арх. Терзиева търпеше критики от обществеността, че огромната част от проектите в общината са дело на творческата й половина. По същото време тя се прослави и с рекордните 6 дела, които заведе срещу финансиста на общината Крум Тренков за клевета. Всяко от делата бе свързано със сериозни финансови претенции за нанесени неимуществени вреди. Кр. Тренков обаче бе оправдан.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *