Бившият екоминистър Долорес Арсенова е объркала концесията за Банско

Бившият царски министър на околната среда и водите Долорес Арсенова е объркала концесията за Банско, стана ясно от днешната пресконференция на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Той цитира точка 1 от концесионния договор, в който като площ на концесията са изброени три територии, разминаващи се в пъти.

На първо място разминаването идва от площта на концесионния договор, че е съгласно териториално-устройствения план от 1970 г. на община Банско, която е 1078 хектара, пише факти.бг.

Второ – концесионната площ е определена от точките от 1 до 252 съгласно териториалния план на община Банско, но тази площ е 818 хектара.

Третото разминаване е, че концесионната площ е в размер на 99.5 хектара, но тази площ не е индивидуализирана с координатни точки и не се знае къде е. Има и четвърто разминаване в територията на туристическа и ски зона Банско.

Съгласно действащия план за управление, който е правен от Тома Белев, площта е определена на 858 ха+214 хектара, на който са разположени съществуващите към 2004 г. сгради и съоръжения. Това са обслужващите техническата инфраструктура обекти.

Министър Димов на следващото или по-следващото заседание на Министерски съвет се очаква да получи правомощия да започне разговори с концесионера Юлен АД за уточняване на площта, включително и на увеличаването на концесионното възнаграждение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. Георги

  Концесионерът отдавна е изявил желание да бъдат оправени пропуските, ама държавата спи.

  Отговор
 2. Антон

  Не вярвам да се стигне дори до обвинение срещу Долорес Арсенова, но поне отговорните институции да се задействат и да оправят договора за концесията на ски зоната в Банско. От Юлен отдавна искат неяснотите в договора да бъдат изчистени, ама държавата нищо не прави. 

  Отговор
 3. Златко

  Щом тази личност е допуснала грешка, да отива на съд и да си понесе последствията! Концесионерът каква вина има в този случай? Държавата не иска да си защитава правата явно!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *