Бившият елитен рефер от Сандански Хр. Ристосков: Ковид-19 ще изчисти онези с комисионите, дето само се возят на самолети, не е време да говорим за кандидатурата ми за президент на БФС

Бившият елитен рефер от Сандански Христо Ристосков отново зае позицията на флагман на критиките срещу настоящото ръководство на БФС, което осигуряваше комфорта на подалия оставка Борислав Михайлов. По повод на намеренията на немалка част от аматьорските клубове да издигнат кандидатурата му за президент на футболната централа, членът на Атлантическия съвет коментира, че не е време да се правят подобни кампании и пиар във време на война с пандемията.

„Ковид-19 ще изчисти футбола ни от онези с комисионите, дето само се возят със самолети. Начело ще застанат по-гъвкави хора. Поздравления за шефа на УЕФА Чеферин, който успя да вземе сравнително адекватни мерки. Сигурен съм, че един ден той ще бъде новият президент на ФИФА. От федерациите и нормативните уредби ще зависи как ще се развият първенствата оттук нататък. У нас е твърде възможно да няма плейофи, този вариант никак не е лош“, заяви опозиционерът.

„Занапред мерките и правилата по стадионите ще са съвсем други. Критериите на спонсорите и ръководителите ще бъдат други. Трябва да сме по-дисциплинирани и отговорни един към друг. Това важи особено за пенсионерите. Хора, стига сте шетали като невестулки и си седнете на задниците вкъщи, това искам да кажа на възрастните“, каза още атлантикът.

„Лошо впечатление ми направи например, че в Турция продължиха първенството, това не е сериозно. Видяхме обаче как реагира ЕС на маймунджилъците на Ердоган. Сигурен съм, че след този случай доста от европейските лидери ще си вземат поука. Браво за нашите съседи от Северна Македония, които са добре дошли в НАТО. Това беше голям шамар за сръбските шовинисти и за руската имперска политика, и доказа, че прогресът не може да бъде спрян“, заключи Ристосков.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *