Топ теми

Бившият кметски наместник на с. Делвино В. Тодоров поиска ревизия на църковното настоятелство на храма „Св. Неделя”

Бившият кметски наместник на благоевградското село Делвино Валери Тодоров поиска да бъде направена финансова ревизия на църковното настоятелство на храма „Св. Неделя“. В сигнал, адресиран до в. „Струма“, той твърди, че през последните 10-15 години такава не била правена, а редно било да се знае какви са  църковните приходи и разходи. Още повече че на 3-4 пъти били отпускани средства в размер на 4000 лв. от „църковното вероизповедание“ и трябвало да се види в „какво направление отиват тия пари и за какво са употребени, да се замерят построените стенички и изчисли каква сума е вложена за материали, колко гредички и ламперия са отишли за навесчето“.

Вчера той внесе сигнала и в прокуратурата, и в НАП – Благоевград. Валери Тодоров настоява да се провери как са използвани събраните пари от събори и дарения, за кои е дават отчет, тъй като зидарията и навесът на църквата са правени от бригади.

„Ще искаме пълен отчет за това време и тогава вече ще лъсне всичко наяве като бял ден, не може някой да деребейтва със служебни църковни пари. И да се прави като шериф на селото и току да манипулира старите хора и да ги лъже“, пише в сигнала си Валери Тодоров и напомня, че идва Видовден и Господ бави, но не забравя.

Репортер на „Струма“ се свърза с него вчера и по телефона, за да го попита защо реагира сега, а не по времето, когато е бил кметски наместник. Всъщност той е бил кметски наместник на с. Делвино два пъти, при двама различни кметове на Благоевград – Костадин Паскалев и Атанас Камбитов, като вторият му мандат приключи миналата година.

„Църквата бе открита, когато аз бях кмет на селото през 2000 г. Реших, че е крайно време да се направи ревизия,  за да се види как се харчат парите. Сезирах прокуратурата и НАП, а ако трябва, и владиката ще сезирам”, категоричен бе бившият кметски наместник.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *