Бившият кмет В. Бански подкара „паяка” по улиците на Дупница, за 1 ден вдигна 9 автомобила

Бившият кмет на дупнишкото село Бистрица Васил Бански подкара репатриращия автомобил по улиците на Дупница. От сряда бившият кмет кръстосва града и „събира” неправилно паркирани автомобили.

В първият ден паякът вдигнал 9 леки коли, а собствениците им се бръкнали с по 40 лв. в джоба, за да ги освободят. За престой на наказателния паркинг към таксата от 40 лв. се доплаща по 1 лв. на час. Вчера репатрираните коли са две.

В. Бански коментира за “Струма”: “Собствениците на неправилно паркирани автомобили, които са на място и не се налага да ги извозваме до наказателния паркинг, плащат по 20 лв. глоба. Още през втория ден на работа на репатриращия автомобил ми прави впечатление, че почти няма нарушения след вчерашната акция, когато вдигнахме с „паяка” 9 коли по улиците на града”.

С Васил Бански в репатриращия автомобил пътува и полицай. Той следи за спазването на закона при репатрирането и кой автомобил е паркиран на нерегламентирано място и трябва да се вдигне с “паяка”.

След като репатриращият автомобил тръгна „на лов” по улиците на Дупница, в социалната мрежа се разгоря полемика има ли необходимост от „паяка”? Заформиха се две групи, едната е “за”,  а другата смята, е паякът е излишен. “Паякът ще е само за дребните риби. Останалите пак ще минават метър”, пише дупничанин. Друг коментира: “Защо е необходим паяк? В центъра на Дупница няма къде да се паркира. Малко са паркоместата и хората паркират по тротоарите. И собствениците на автомобили имат вина. Всеки иска с автомобила да отиде до кафето, но да го паркира на метри от него. Трябва всички да спазваме правилата!”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *