HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бившият кмет д-р П. Илиев блъсна пежото на управителката на шивашка фирма, блокира движението в центъра на Петрич

При маневра на заден ход джипът „Тойота”, управляван от бившия кмет на Петрич и ексуправител на Спешен център д-р Петър Илиев, блъсна пежото на управителката на шивашка фирма от петричкото село Първомай Стойка Манчева. Пътният инцидент, който стана около 10.30 часа вчера, затрудни движението по натоварената централна улица „Цар Борис ІІІ” срещу ГУМ.

Доктор Илиев спрял колата на улицата и отскочил по работа до близката банка. Качвайки се отново в колата си, той не видял движещата се с предимство кола на управителката на шивашкия цех, която идвала от сградата на кметството в посока центъра на града, и я ударил. В колата пътувал и синът й. Вследствие на удара между двете коли е нанесена материална щета на дясната врата на „Пежо 806”.

Двете коли престояха повече от половин час на улицата, което затрудни трафика в сутрешните часове. Д-р Илиев предложи на потърпевшата да попълнят между тях протокол за произшествието, след което по законен път застрахователното дружество ще покрие щетата на вдлъбнатата дясна врата. Това обаче не бе прието от управителката на шивашката фирма и тя поиска намесата на КАТ -Петрич. Около 11 часа дежурният екип дойде на място и състави протокол за пътното произшествие.

Доктор Петър Илиев бе кмет на Петрич в ранните години на демокрацията. Той се прочу с това, че докато бе начело на общината, уволни двамата си заместници и управлява до края на мандата си сам. По негово време в кабинета на зам. кмета по ТСУ бе намерена змия, което и досега е прецедент в историята на кметската институция. Така и не стана ясно кой бе пуснал влечугото, но случката още се коментира в средите на колегите му, заели поста след него.

Заради този инцидент се наложи да се монтират първите камери за видеонаблюдение в сграда на общината. Докато д-р Илиев бе кмет, хвърлиха бомба на първия етаж на жилището му, която изпотроши цялата покъщнина и само случайността спаси семейството му от гибел.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *