Бившият кмет на Сандански остана без книжка, одрусаха го за 2 години

Лишиха от право да кара автомобил за две години бившия началник на Криминална полиция в Сандански и бивш зам. кмет на общината при управлението на Андон Тотев Васил Бабалев заради автопроизшествие отпреди две години. Това стана факт, след като Административен съд – Благоевград отменени оправдателната присъда на Бабалев, постановена от санданския съдия Иван Филчев.

През ноември 2015 г. Васил Бабалев е ударил лек автомобил „Ауди“, собственост на Умут Соулу, масажист в частен хотел в Сандански, и напуснал мястото на инцидента. След подаден сигнал на дежурния телефон 112 е издирен от служителите на РУП и му е съставен акт от началника на полицията, според който за две години е лишен от право да управлява МПС, глобен e 2000 лева и са му отнети 10 контролни точки.

Бившият зам. кмет е обжалвал наказанието в Районен съд. На първа инстанция съдия Ив. Филчев постановява да се отмени наложеното наказателно постановление като незаконосъобразно. Но от прокуратурата в Сандански са обжалвали на свой ред в Административен съд.

Постановеното решение на Административен съд – Благоевград влиза в сила и не подлежи на обжалване. Личният автомобил „Пежо“ на Бабалев ще трябва да стои „на трупчета“ следващите две години.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *