Бившият кмет Р. Томов първи се регистрира в ОИК за нов мандат, Тр. Попкочев от ЮЗУ и адв. Кр. Дуков сред новите членове на инициативния комитет за издигането му

Бившият кмет на Благоевград Румен Томов вчера пръв се регистрира в Общинската избирателна комисия като независим кандидат за поста на предстоящите на 27 юни частични местни избори в областния център.

В инициативния комитет, който го издига, са бившият благоевградски зам. кмет Виктор Асиски, ексдиректорът на благоевградското VІ СУ „Иван Вазов“ Димитър Арабаджиев, бившият директор на Електротехникума Асен Давидков, бизнесменът и личен приятел на Томов – Людмил Георгиев, бившият декан на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев и известният благоевградски адвокат Красимир Дуков.

В предишния ИК, който през 2019 г. даде път на Томов към кметското кресло на Благоевград, се повтарят само имената на Давидков, Асиски и Арабаджиев. Преди 2 г. сред инициаторите бяха още Адриана Пендева – съпруга на банкера Кирил Пендев, настоящият вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев и покойният певец Димитър Димитров-Градевеца.

Заедно със заявлението на новия иинициативен комитет в ОИК – Благоевград е депозирана и подписка за регистриране на независим кандидат за кмет. След проверка в ГРАО от подписката трябва да останат поне 2500 редовни имена, за да бъде регистриран Румен Томов за нов кметски мандат.

Съгласно приетата от ЦИК хронограма за частичните местни избори на 27 юни партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети трябва да подадат заявления за регистрация в ОИК до 17.00 часа на 27 май.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *