Бившият ОбС шеф П. Чучуганов получава 100 кв.м общински имот в топцентъра на Сапарева баня за 9500 лв., за да разшири къщата си за гости

Общинските съветници в Сапарева баня на заседание вчера гласуваха да бъде продаден на Петър Чучуганов общински имот от 100 кв.м по 95 лв./кв.м, за да разшири къщата си за гости, която се намира в центъра на Сапарева баня. Петър Чучуганов беше председател на ОбС по времето, когато кмет на Сапарева баня беше Сашо Иванов. Чучуганов беше управител на имотите на руснака Алексей Мелханов, но напусна и си построи собствена къща за гости в центъра на Сапарева баня. Сега ще я разшири върху общинския имот в топцентъра, който става негова собственост срещу 9500 лв.

Бившият лидер на БСП в Сапарева баня и общински съветник от столетницата Тодор Попов, който е собственик на печатница в Сапарева баня, ще строи склад до печатницата върху земеделска земя. Той получи разрешение от ОбС да изработи ПУП на имота.

Къща за гости в Сапарева баня ще строи и Андрей Ваклин, син на бившата начална учителка в основното училище в града Божанка Ваклина. Той получи разрешение от общинските съветници за ПУП на наследствена нива в м. Света вода край Сапарева баня, където иска да строи.

Това бяха част от решенията на ОбС – Сапарева баня, взети на заседанието вчера.

На сесията вчера кметът на община Сапарева баня Калин Гелев направи отчет на изпълнението на бюджета за първото шестмесечие. От изнесените факти стана ясно, че събираемостта на местните данъци и такси е изпълнена на 40% от заложеното в бюджет 2017.

Любопитното е, че голяма част от останалите 60% от некоректните платци са собственици на хотели и къщи за гости.

„Имаше предложение в икономическата комисия от кмета Калин Гелев да увеличим такса смет и снегопочистване, за да влизат повече пари в касата на общината. Миналата година намалихме таксите за смет и снегопочистване с идеята да има по-висока събираемост на данъците, но и това не помогна да накараме хотелиерите да си плащат задълженията към общината”, коментира след приключване на сесията общинският съветник от ПП „Отечество“ Костадин Николов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *