Бившият общински съветник с фалирал бизнес Младен Ризов обяви, че иска да е кмет на Кюстендил

Бившият общински съветник Младен Ризов от Кюстендил обяви  официално намерението си да се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори тази есен. Ризов подготви и  становище в качеството си на областен координатор на ПП „Обединена социалдемокрация”, което ще изпрати и до партийните централи на 10-и многомандатен избирателен район.

„Бих желал да предложа пилотен проект за реализация, на който  може само и единствено при добронамерено от вас поведение да се даде рестарт по отношение на управлението на община Кюстендил. Пилотният проект ви предлага спиране на деградацията чрез обединение на местна почва на всички политически партии за едно пълноценно и генериращо развитие на възможности. За тази цел предлагам на местно ниво да бъда подкрепен за кмет, доколкото е дадена такава възможност на вашите централи, или ще бъде поискана от вас възможност и да създадем обща листа, която да отговаря на КПД на всеки кандидат, отговарящ за съответната секторна политика на общината. Предлагам да изберем съответно за зам. кметове също хора, които да отговарят за политиката със своите професионални качества, без да се държи коя партийна линия носят”, обяви Младен Ризов.

Кюстендилецът е убеден, че е необходимо и съставяне на обща листа за общински работещи съветници. „Предлагам да бъдат избирани не като бройки и защото тази или онази формация е по-голяма, а също основно да бъде нивото на компетентност”, допълва той.

Като свои плюсове като кандидат за кмет Ризов посочва качествата си – да обединява и да води към благополучие на всички.

Младен Ризов е 56-годишен, роден в Кюстендил. Има завършено висше образование в Русия. Съпругата му Елеонора е рускиня. От брака си имат три деца. Ризов е бил и един мандат общински съветник от РЗС, 2011-2015 година. 25 години е управител на фирма “Макдоналд” за производство на парафинови свещи, но бизнесът му фалира заради липса на пазари.

Както „Струма” писа, дълго време домът му бе обявен за продан от частен съдия-изпълнител. Купи го сръбски гражданин, който още не е влязъл във владение. Ризов стана популярен с това, че събираше подписка срещу монопола на банките. Той протестираше, като ходеше облечен с тениска „И аз съм длъжник”. Имаше и автомивка, която също бе продадена заради задължения. Последно Ризов бе представител на фирма за препарати за растителна защита. Има и спортен клуб „Макдоналд” по карате.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *