HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бившият пощальон в Благоевград П. Михайлов събра на чеверме в Ощава за 75-г. юбилей цялата фамилия – щерки, зетьове, внуци и правнуци

Петър Михайлов се видя като най-щастливия човек в света, след като успя да събере на празненство по случай 75-годишнината си цялата челяд – 19 души: 3 дъщери – Валентина, Йордана и Мария, съпрузите им Георги Воденичарски, Ивайло Соколов и Илия Янков, 5-има внуци – близнаците Владимир и Владислав, Петър, Христо и Методи, и внучката Райна с техните семейства, и 3 правнучета.
Събирането на цялата фамилия се оказало много трудно начинание, тъй като поне половината от нея от много години са се установили да живеят и работят в Лондон, но този път всички намерили време да хванат самолета за България.
Петър Михайлов е бивш пощальон в Благоевград. Бил е строител, миньор и магазинер. Син е на обесения през 1948 г. Асен Михайлов заради участието му в групата на пиринските горяни от бандата на Герасим Тодоров. 19-годишен създава семейство с Райна Михайлова от Банско, която идва в Ощава да види своя близка и не намира път за връщане. Тя е сред най-добрите кулинарки в Кресненско. Майстор е на курбаните на църковни празници и събори. Тя пое и основните грижи по посрещането на гостите с вкусни баници, погачи, супи и други гозби, а Петър изпече едно разтапящо се в устата агнешко чеверме и изпълни масите с лично произведени от него ракии и вина.
ЯНЕ ИВАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *